Kwaliteitsprodukten


Na overname van het bedrijf eind 2000 zijn wij een Hertenhouderij begonnen. Op de boerderij in het Westfriese landschap lopen nu geen koeien te grazen maar Edelherten.

De Edelherten leven in roedels in ruime percelen grasland. Het zijn sterke dieren die leven van alles wat de natuur hen biedt. Zij eten op de boerderij vooral gras, groenten en noten. Het is een biologisch bedrijf, en zo kunnen we de dieren van optimaal gezond en natuurlijk voedsel voorzien.

Met de fokkerij proberen wij een goed en eerlijk stuk hertenvlees te produceren. Zo kunnen wij het hele jaar rond een groot assortiment hertenvlees aanbieden dat varieert van broodbeleg en snacks tot natuurlijk ook het exclusieve hertenbiefstukje en de hertenrugfilet. En dit alles natuurlijk altijd vers.

Edelherten zijn hele sterke dieren, die wij op onze biologische boerderij met natuurlijk voedsel grootbrengen. Zij eten vooral gras, aangevuld met brokjes van gras en gerst, biologische kruiden voor de verhoging van hun weerstand en verder wat het seizoen te bieden heeft zoals fruit, kastanjes, enzovoorts.

Het vlees bevat heel weinig vet en is rijk aan ijzer en eiwitten. Het is vol rood van kleur en past uitstekend in diverse diƫten, zoals bijvoorbeeld een cholesterol beperkend, vet- of calorie-arm dieet

Het hertenvlees is daarom heel mals en sappig. Wilt u het eens proberen, dan hebben wij veel recepten voor u beschikbaar.