Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden
Benodigdheden:
1 hertenribeye van ca 600 gram
300 ml rode wijn
300 ml wildfond
2 takjes rozemarijn en 2 takjes tijm
3 laurierblaadjes
8 jeneverbessen
10 peperkorrels
1 ui, in grote stukken gesneden
50 ml olie (geen extra vergine, het moet verhit kunnen worden)
3 takjes peterselie en 2 takjes selderij
100 gram zacht fruit naar keuze (bijvoorbeeld frambozen, bramen, bosbessen)
Eventueel een handje cranberries
Bereiden
Haal de ribeye uit de vacuüm verpakking en laat deze even rusten. Verwarm de barbecue of gasbarbecue en vet het rekje in met olie. Doe de rode wijn, fond, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, laurier, jeneverbessen peperkorrels en ui in een braadslede en zet deze op de barbecue, of eventueel op een minder heet gedeelte in de kolen.
Grill de hertenribeye ca. 15 minuten op de barbecue tot een kerntemperatuur van 55 graden. Regelmatig omdraaien. Vlees van vuur nemen en iets laten afkoelen.
Maak intussen een dressing van olie, fijngehakte tijm, rozemarijn, peterselie en selderij, en breng het op smaak met peper en zout. De ribeye royaal bestrijken met de dressing en een kwartiertje onder aluminiumfolie laten intrekken.
Ovenslede van vuur nemen en zeven. Fruit toevoegen, en eventueel de cranberries.
Ondertussen het vuur van de barbecue flink opstoken, vlees in 5 a 10 minuten afgrillen (pas op dat de kruiden niet verbranden). Saus nog 5 minuten op het vuur zetten en iets laten inkoken.
Ribeye in stukken snijden, saus er apart bij serveren.