Selecteer een pagina
Hertenbiefstuk sinaasappel (Cerf à l´orange)

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden

2 sinaasappels
4 hertenbiefstukjes
kruidnagelpoeder, kaneelpoeder
1 bakje wildfond
2 eetlepels cognac
takje tijm
zout, peper
ca 20 gram boter

Bereiden

1 sinaasappel schoonboenen, met dunschiller reepjes van de schil trekken en deze in dunne reepjes snijden. Beide sinaasappels schillen en partjes tussen de vliezen uitsnijden.

In klein pannetje fond, schil, tijm en cognac op hoog vuur tot de helft laten inkoken.

Biefstukjes bestrooien met kruidnagelpoeder en kaneelpoeder. In koekenpan boter verhitten.
Biefstukjes in ca. 4 minuten om en om bakken. Vlees uit de pan nemen, in aluminium folie wikkelen en warmhouden.

Van bakvet 2 eetlepels door de ingekookte saus roeren, tijm verwijderen, partjes sinaasappel toevoegen.

Biefstukjes naar smaak bestrooien met zout en peper.
Op voorverwarmde borden leggen en sinaasappelsaus eromheen scheppen.